PAIMION KESÄTEATTERI FACEBOOKISSA

Paimion kesäteatterin Facebook-sivuille tästä

Paimion Kesäteatteri

Paimion Kesäteatterin kotisivut

Paimion kesäteatterissa rehottaa luova hulluus

"Täs ei pelkästäs näytellä vintilt saatui rätei ja lumpui vaa yritettä kertto ihmise ja elämä kehittymisest ja ettempäimeno vaikeuksist." Kuva näytelmästä

Näin oraakkelimaisesti lausahti nykyinen Turun Kaupunginteatterin johtaja Ilpo Tuomarila alkukesällä 1979 Paimion kesäteatterin lehdistötilaisuudessa, jossa teatterilaiset esittelivät Tuomarilan kirjoittaman ja Pekka Saariston ohjaaman näytelmän Paimiolaissi olla. Silloin päättyi vuosikymmeniä kestänyt, jo ennen sotia alkanut hiljaisuus paimiolaisessa teatteriharrastuksessa.

Siitä lähtien luova hulluus ja tekemisen ilo ovat ottaneet sijansa Paimion kesäteatterilaisten pyrkimyksissä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Sen on myös teatteriyleisö vuosien mittaan palkinnut täysillä katsomoilla.


Pekka, Lasse ja Olli velhoina

Paimiolaiset ovat saaneet olla tekemässä Pekka Saariston kirjoittamia ja ohjaamia kantaesityksiä useaan otteeseen, sillä syntyperäisenä paimiolaisena Saaristo on luottanut omiinsa
Silkkikivi, Tolppaenkeli, Veikkarin iloiset rouvat, Aalto Paimiossa ovat Pekka Saariston luomia näytelmiä, jotka ovat vetäneet Museomäen katsomon täyteen.

- Ovat täsmällisiä, innostuneita ja lahjakkaita, suitsutti Saaristo vuonna -79 joukkoaan. Se onkin kesän toisensa jälkeen venynyt hyviin suorituksiin paksi Pekan, myös veljiensä Lassen ja Ollin ohjastamina. Myös Kari Hiltunen on vieraillut ohjaajana Museomäen hornankattilassa.

Kuva näytelmästä Kesällä -96 pikkuveli Olli halusi näyttää, että paimiolaisilta sujuu myös vaativa musikaali. Tehtiin Viulunsoittaja katolla. Se saavutti kaikkien aikojen yleisöennätyksen: lähes 6000 katsojaa, jotka istuivat sitkeästi paikoillaan vaikka joissakin näytöksissä välillä jyrisi ukkonen ja välillä satoi kaatamalla. Seuraavana vuonna tehtiin jälleen musikaali: Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen. Vuonna -99 musiikkiaoli runsaasti myös Tukkijoel' -näytelmässä. Vuonna 2000-01 vuorossa oli taas täysiverinen musikaali 'Silkkikivi', johon Petri Laaksonen sävelsi musiikin.

Vuosina 1981 ja -82 Silkkikivi -näytelmässä esiintyvät nuoret miehet Timo Roos (vas.) ja Markku Kotamäki (keskellä) ovat mukana myös vuonna 2000, tosin ikämiesrooleissa.