PAIMION KESÄTEATTERI FACEBOOKISSA

Paimion kesäteatterin Facebook-sivuille tästä

Paimion Kesäteatteri

Paimion Kesäteatterin kotisivut

Etsi artikkeleita

Lehdistö
LEHDISTÖKUVAT LADATTAVISSA ALHAALLA!

PAIMION KESÄTEATTERI ESITTÄÄ KESÄLLÄ 2017 MUSIIKKINÄYTELMÄN

Rosvo-Roope

Musiikkinäytelmä Rosvo-Roope saa ensi-iltansa Paimion kesäteatterissa perjantaina 30.6.2017. Näytelmä peilaa monella tavalla Paimion kesäteatterin historiaa. Matkaa tehdään laulaen, tanssien ja seikkaillen, niin kuin Paimiossa on tehty jo 39 vuoden ajan. Museomäen perinteikäs miljöö taipuu tänä kesänä Itämeren eri satamiin Ahvenanmaasta Viron maalle.

Robert joutuu pettymään rakkaudessa, minkä vuoksi hän jättää kotimaansa ja ryhtyy merirosvoksi. Roopen elämässä vaihtelevat satamat, vihollislaivat ja tietysti naiset. Pysyvämpää parisuhdetta tarjoaa näytelmän subrettipari Vekarus ja Sofia, joiden rakkaus kimpoilee milloin laivan kannella, milloin satamien ilotaloissa.

- Vaikka näytelmä sijoittuu menneeseen, istuu se hyvin tähän päivään. On rakkautta, mustasukkaisuutta ja pettymyksiä, kun elämä vie väärin, kertoo ohjaaja Eija-Irmeli Lahti.

Paimion kesäteatterissa on viimeiset 20 vuotta tehty vahvaa musiikkiteatteria eikä tämä kesä tee poikkeusta. Näytelmässä on runsaasti George de Godzinskyn musiikkia vauhdikkaista tanssinumeroista pakahduttavan kauniisiin balladeihin. Työryhmä on aloittanut musiikkitreenin jo reilu puoli vuotta sitten kapellimestari Outi Ollilan johdolla.

- Godzinskyn musiikki on todella hienoa mutta myös vaikeaa. Laulut eivät ole helpoimmasta päästä, kertoo Ollila.

Tänä kesänä myös koreografiat ovat poikkeuksellisen isossa osassa. Ohjaaja Eija-Irmeli Lahti on suunnitellut myös koreografian.

- Koreografian pitää liittyä kokonaisuuteen saumattomasti. Tanssi on musiikin ruumiillistuma, se tekee laulun todeksi, kuvailee Lahti.

Rosvo-Roopen nimiroolin tekee Ville Kotamäki, joka on ollut mukana Paimion kesäteatterissa jo yli kymmenen vuotta. Kotamäki on tehnyt erilaisia sankarirooleja ennenkin, mutta Roopen roolia varten on pitänyt harjoitella naistenmiehenä olemista.

- Vaimo kysyi yksi ilta treenein päätteeksi, että keitä kaikkia pussasit tänään. Piti oikein laskea, vitsailee Kotamäki.

Rosvo-Roope on Eija-Irmeli Lahden kolmas ohjaus Paimion kesäteatterille. Lahti on aiemmin ohjannut näytelmät Myrskyluodon Maija (2011) ja Täällä Pohjantähden alla (2014). Työryhmältä sataa vuolaita kiitoksia ohjaajalle.

- Meillä on hyvä ohjaaja, hän osaa vaatia ja myös tietää mitä haluaa, kertoo Vekaruksen roolin tekevä Pentti Kallio.

- Harrastajanäytteljänä on helppo olla Eikun ohjauksessa, sillä hän on päättäväinen ja meno on suoraviivaista, jatkaa Kotamäki.

Näytelmävalinta sekä viime vuonna valmistunut katettu katsomo ovat siivittäneet lipunmyyntiä hyvin. Rosvo-Roopen lippuja on varattu ennakkoon jo noin 3 000 kappaletta.

- Se, että lippuja on varattu ennen ensi-iltaa reilusti yli 40 %, on harrastajateatterille hyvä tulos, kertoo teatterisihteeri Merita Seppälä.

Rosvo-Roopen esitykset 30.6.-21.7.2017 joka päivä klo 19.00 paitsi lauantaisin.


KÄSIKIRJOITUS Jaakko Jaakonpoika alias Ilmari Unho
MUSIIKKI George de Godzinsky
OHJAUS, NÄYTTÄMÖKUVA, KOREOGRAFIA Eija-Irmeli Lahti
MUSIIKIN OHJAUS JA SOVITUS Outi Ollila
PUVUSTUS Taija Jokilehto
MASKEERAUS Ida Aalto-Setälä

Lisätiedot:

Merita Seppälä, tuotantosihteeri, p. 044-5537 317 / merita.seppala(at)paimionkesateatteri.fi

LEHDISTÖKUVAT LADATTAVISSA ALLA!

Liitteet:
Lataa tämä tiedosto (DSCF2923.jpg)Kylän ämmät[Kylän ämmät Vuomalassa (vasemmalta Pirkko Kolehmainen, Sari Aalto, Päivi Hörkkö, Maritta Hytönen, Hanna Suomi ja Riitta Rantanen). Kuva Kenneth Strömberg]10001 Kb
Lataa tämä tiedosto (DSCF2956.jpg)Vekarus ja Sofia[Vekarus (Pentti Kallio) piirittää piika Sofiaa (Nana Väätäjä). Taustalla Rosvo-Roope (Ville Kotamäki). Kuva Kenneth Strömberg]9987 Kb
Lataa tämä tiedosto (DSCF3059.jpg)Verusha ja Roope[Verushka (Miia Mäkinen) koittaa hurmata Roopen (Ville Kotamäki) tanssillaan. Kuva Kenneth Strömberg.]10963 Kb
Lataa tämä tiedosto (DSCF3286.jpg)Miekkojen taisto[Kapteeni Sven Flick (Boke Virta) ja Rosvo-Roope (Ville Kotamäki) ottavat toisistaan mittaa miekoilla. Kuva Kenneth Strömberg.]10321 Kb
Lataa tämä tiedosto (DSCF3350.jpg)Vekarus, Sofia ja Jaakko[Piika Sofia (Nana Väätäjä) miestensä Vekaruksen (Pentti Kallio) ja Jaakon (Max Nuolio) välissä. Kuva Kenneth Strömberg]11435 Kb