PAIMION KESÄTEATTERI FACEBOOKISSA

Paimion kesäteatterin Facebook-sivuille tästä

Paimion Kesäteatteri

Paimion Kesäteatterin kotisivut

 

Paimion kesäteatteri esitti kesällä 2013 kantaesityksen Matias Joentuoma. Näytelmä keräsi noin 4 300 katsojaa.

Kantaesitys Matias Joentuoma kertoo orvon huutolaispojan koskettavan selviytymistarinan 1800-luvun alun Paimiossa. Matiasta huutokaupataan, siirretään säälistä kortteerista toiseen, syytetään varkaudesta ja ajetaan pakosalle Varasvuorella majailevan räyhäsakin leirille. Samaan aikaan huumori hersyy vistan vaatimattomalla raitilla.

Näytelmä sijoittuu vuoteen 1812, jolloin Venäjän tsaari vieraili Turussa. Venäjän armeija on sulkenut tien Turkuun ja Paimio näyttäytyy kansalaisille suojaa antavana ja turvallisena satamana. Toisaalta maailman politiikan heilahdukset luovat outoa levottomuutta.

Matias Joentuoma on koskettava ja humoristinen kuvaus 1800-luvun maailmanmenosta. Edu Kettusen säveltämä musiikki soi läpi näytelmän maalaten Matiaksen juurettomuutta ja toisaalta elämän arjesta pulppuavaa iloa.

”Joka puolelt tule jotta: joest poika, Varasvuorelt varkkai ja roistoi, iräst tsaari ja Turkku o kiälletty lähtemäst!”

 

 

KÄSIKIRJOITUS ILPO TUOMARILA

MUSIIKKI EDU KETTUNEN

LAULUJENSANAT ELINA TUOMARILA

OHJAUS JA LAVASTUKSEN SUUNNITTELU PAULIINA SALONIUS

KAPELLIMESTARI OUTI OLLILA

PUVUSTAJA MARJO MUNTOLA

MASKEERAUKSEN SUUNNITTELU ANNA NURMINEN

 

Matias Joentuoman esityskausi oli 28.6.2013-19.7.2013. Esitykset joka päivä klo 19.00 paitsi ei lauantaisin.

Näytelmän kesto väliaikoineen noin 2 tuntia.

 

 

YLEISÖPALAUTETTA MATIAS JOENTUOMA -NÄYTELMÄSTÄ:

* Olin Turun työväenopisto ry:n järjestämällä teatterimatkalla tällä kertaa, kun ”Paimio-Turku reittiä saa vapaasti käyttää”. Grandellin bussissa paluumatkalla monet muutkin olivat niin tykästyneet! Vuodesta toiseen rooleissa loistavat Hanna Suomi ja Markku Kotamäki, ihaillen ja kiittäen taas.

* Hieno, Edu Kettusen, musiikki piti alusta loppuun. Näyttelijäsuoritukset ja lauluosuudet onnistuneita, kiitos teille, ja Mathias oli tosi hyvä!

* Hyvä oli Paimion kesäteatteri tänäkin vuonna Kiitos näyttelijöille ,upeeta mahtavaa :)

* Suurkiitos teille kaikille , loistava ilta ! Paimio ei pettänyt
tänäkään kesänä :)

* Lämmin kiitos Paimiolaiset olipa kivaa katsella, hyviä olette aina mutta jotenkin tämä tuntui paremmalta kuin moneen vuoteen, hienoa näyttelijätyötä. Kannattaa kyllä käydä katsomassa.

* Olette aina tosi hyviä! Kiitos!

* Kiitos taas mahtavasta esityksestä!Musiikki, lavasteet, puvutja näyttelijäsuoritukset , hienoa !Voisi se Paimion kaupunkikin teitä jotenkin muuten muistaa, kuin muutamalla ruusulla.Olisi niin hienoa, jos kaupunki ymärtäisi millaisia osaajia teistä löytyy ja antaisi kannustusrahaa toimintaan.

* Olitte taas niin hyviä, kiitos!

* Bravo! Laadukasta teatteria jälleen kerran. Hienoja lauluja, loistavia tulkintoja, toimiva tarina ja antautuvaa roolityötä - kokonaisuutena erinomainen ensi-ilta, kiitos!

 

Paimion kesäteatteri esiintyi Viva Vistassa 15.6.2013. Pätkiä esityksestä näet tästä linkistä.