PAIMION KESÄTEATTERI FACEBOOKISSA

Paimion kesäteatterin Facebook-sivuille tästä

Paimion Kesäteatteri

Paimion Kesäteatterin kotisivut

Nikolai Gogol
REVIISORI

Nikolai Gogolin Reviisori täyttää kaikki loistavan farssin ainekset. Se ottaa lähtökohdakseen inhimillisen heikkouden, saa meidät nauramaan näyttämön tapahtumille ja samanaikaisesti heittää peilin eteemme. Reviisori on klassikko, joka kestää hyvin aikaa, koska ihmisenä olemisen tietyt kvaliteetit ovat pysyneet samoina. Näyttämön valtaavat groteskit ja karikatyyriset hahmot, joille mikään ei ole liian pyhää. Vallan palvonta, mielistely, hännystely sekä kaikenlainen juonittelu ovat niin vauhdikasta puuhaa, että luvassa on hillitön pokkurointikarnevaali.

Kesällä 2010 Paimion Museomäellä kylärahvas riehuu niin railakkaasti, että ilo irtoaa jo pelkästään hahmojen katselemisesta. Ja joukossa tyhmyys tiivistyy joskus äärimmäisyyksiin asti. Paimion Kesäteatterin versio Reviisorista on iloinen sekoitus nykypäivää ja 1800-lukua ja kaikkea siltä väliltä.

Reviisori aiheutti suuren kohun satiirisuutensa takia vuonna 1836, ja Gogol joutui lähtemään maanpakoon Eurooppaan. Poliittinen farssi saa alkunsa kun maalaiskaupunkiin odotellaan tarkastajaa, pietarilaista reviisoria, in cognito. Tieto tarkastajan tulosta saa aikaan valtavan säpinän kaupungin pikkuvirkamiesten joukossa. Retuperällä oleva sairaala, koululaitos ja oikeuslaitos halutaan puunata kertaheitolla puhtoisiksi. Mutta mikä neuvoksi? Kun tarkastaja sitten hetken päästä saapuu, maalaiskaupungin kerma on aivan kontallaan eikä kaihda keinoja pelastaakseen oman nahkansa.

Keskeisissä rooleissa nähdään mm. Kalle Ylitalo, Timo Roos, Hanna Suomi, Sari Aalto ja Elina Tuominen.

Käsikirjoitus Nikolai Gogol
Sovitus Sirkku Peltola
Ohjaus Pauliina Salonius
Äänisuunnittelu Toni Nuotio
Puvustuksen suunnittelu Marjo Haapasalo
Maskeeraus ja kampaukset Heidi Pehkonen
Lavastus Työryhmä
Äänentoisto Sound Group
Esityksen kesto väliaikoineen n. 2 h.