PAIMION KESÄTEATTERI FACEBOOKISSA

Paimion kesäteatterin Facebook-sivuille tästä

Paimion Kesäteatteri

Paimion Kesäteatterin kotisivut

Kiinteä katsomo 1991

Kesällä -91 kesäteatterilaiset rakensivat kunnan apurahan turvin ja ammattimiesten kanssa kunnollisen katsomon sekä sen alle rekvisiittarakennuksen.Aikaisemmin museomäen teatteriyleisö oli sovittanut ahterinsa vuokrakatsomon penkkiriveille

Vuonna -85 teatteri oli vähällä siirtyä Kiusalaan, toiselle puolelle Paimiota, sillä oli esitetty epäilys, että se ei sovi arvokkaaseen museoympäristöön, mahdollisesti pilaamaan, jopa loukkaamaan sen rauhaa, eikä kestäisi myöskään esityksiä seuraamaan saapuvan yleisön aiheuttamaa sotkua.

Kohun aiheutti lähinnä museotutkijan kunnanhallitukselle, rakennusvirastolle, kulttuurilautakunnalle ja museovirastolle lähettämä kirjelmä, jossa hän epäili edellisten lisäksi, että kesäteatteri käyttäisi museon esineitä näytelmissään rekvisiittana. Kesäteatterin puheenjohtaja Markku Kotamäki oikoi parhaansa mukaan epäilyjä, ja toivoi jälkikäteen, että teatteriväkeenkin olisi otettu yhteyttä ennen kirjelmän laatimista.

Elokuussa -85 oltiin valmiita muuttamaan Kiusalaan. Muutto peruuntui kuitenkin loppusuoralla, sillä alueelle suunniteltu kouluhanke toteutui ja vei teatterilta sen tarvitseman tilan. Museomäellä siis jatkettiin vanhaan tapaan. Sitä lähtien teatteri on elellyt sopuisasti vanhojen rakennusten arvokkaassa miljöössä. Muuton tarpeellisuudesta ei enää pahemmin ääneen keskusteltu.