PAIMION KESÄTEATTERI FACEBOOKISSA

Paimion kesäteatterin Facebook-sivuille tästä

Paimion Kesäteatteri

Paimion Kesäteatterin kotisivut

TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA KERÄSI YLI 5 500 KATSOJAA

Paimion kesäteatteri haluaa lämpimästi kiittää kaikkia katsojia. Väinö Linnan klassikkoteos Täällä Pohjantähden alla keräsi Paimion Museomäelle 5 257 katsojaa. Kun mukaan laskee omaisten näytöksen, niin katsojamäärä on yhteensä 5 557.

Teatteri sai tänä vuonna poikkeuksellisen paljon hyvää palautetta esityksestä. Kiitosta tuli erityisesti siitä, että on uskallettu tarttua näin suureen ja koskettavaan näytelmään, ja että se tarjosi ajattelemisen aihetta hyvin paljon.

 

 

Täällä pohjantähden alla

 

TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA

Paimion kesäteatteri esitti kesällä 2014 suurproduktion Täällä pohjantähden alla. Museomäki natisi liitoksissaan, kun Suomen sisällissodan tapahtumat vyöryivät näyttämölle.

 

Näytelmä juurruttaa meidät suomalaiseen maisemaan, jossa soi musiikki mahtipontisista marsseista Sibeliuksen Finlandiaan. Täällä me olemme pysyneet pystyssä kohta sata vuotta.

Väinö Linnan klassikkoteos kertoo merkittävästä vaiheesta Suomen historiassa. Näytelmän ohjaaja Eija-Irmeli Lahti on sovittanut tekstin Väinö Linnan romaanitrilogian kahdesta ensimmäisestä osasta. Esitys ei opeta, kuka oli väärässä ja kuka oikeassa. Se on katsojan punnittava.

Nykyinen hyvinvointi ja demokraattiset oikeudet eivät ole aina olleet itsestäänselvyys. Niiden puolesta on taisteltu aikana, jolloin uskottiin joukkovoimaan. Tarvittiin tahtoa ja rohkeutta. Koskelan Akselin johtamat joukot eivät säästäneet itseään kamppaillessaan paremman elämän puolesta. Joukkovoimaa löytyy myös Paimion kesäteatterista, sillä näyttämöllä on yli 40 henkinen ensemble.

Näytelmän ohjaa Eija-Irmeli Lahti, joka ohjasi Paimion kesäteatterille suuren suosion saavuttaneen näytelmän Myrskyluodon Maija vuonna 2011.

Esityskausi on 27.6.-18.7.2014.

Esitykset joka päivä klo 19.00 paitsi ei lauantaisin.

Näytelmän kesto on noin 2 h 40 min väliajan kanssa. Suositusikäraja 10 vuotta.

Liput:

20 € / aikuiset

12 € / lapset alle 12 v.

Ryhmälippu 17 € / vähintään 20 hlö

Lippuvaraukset ja tiedustelut p. 050 5537 317 / http://liput.paimionkesateatteri.fi/esityskalenteri?

 

Lue TURUN SANOMIEN arvio näytelmästä TÄSTÄ!

Lue KUNNALLISLEHDEN arvio näytelmästä TÄSTÄ!

Lue KAARINAN UUTISTEN arvio näytelmästä TÄSTÄ!

Lue SALON SEUDUN SANOMIEN arvio näytelmäst TÄSTÄ!

Lue SALONJOKILAAKSON arvio näytelmästä TÄSTÄ!


YLEISÖPALAUTETTA:

Kiitos ihanasta teatterista. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa!

Alussa oli suo, kuokka - ja Jussi. Koskettava, vaikuttava, rankkakin! Ei mitään kepeää hattarahöttöä, vaan suoraan syvälle porautuvaa sielunmaisemaa. Näin eilen kenraalin ja pitkin tätäkin päivää olen teosta työstänyt. Suosittelen. Ehdottomasti! Paimion kesäteatteri esittää huikean: Täällä pohjantähden alla. Mies hankki tänään alkuperäistiiliskivenkin kirjahyllyyn. Marssihan herkistymään!

Tämän kesän ehdoton nähtävä esitys. Jätti pysyvän jäljen mielenmaisemaan.

Upea kesäteatterikokemus. Kun Akseli lähtee reppu selässä ja punanauha käsivarressa, on syytä jo olla nenäliina valmiina. Elinan hätä Meritan tulkitsemana menee suoraan kyynelkanaviin. Akselin näyttelijä Ville Kotamäki on todella uskottava, lähes käsittämättömän hyvä.

Kiitos vielä ensi-illasta! Olette tehneet hyvää työtä! Oli vaikuttavaa olla katsomassa - elämässä - Täällä Pohjantähden alla!!!

”Paimiossa selkeää ja konstailematonta draamaa rakentavat aikaa leikkaavat siirtymät sekä päällekkäisten tapahtumien väliset kontrastit. Kun Akseli Koskela saa kuolemantuomion, ratsastavat hänen pienet poikansa metsän laitaan keppihevosillaan." Lähde: 29.6.TS/Kulttuuri, Frida Maria Pessi.

Suuret kiitokset koko tekijäkaartille tämän illan loistavasta esityksestä! Se oli todella koskettava, kuten TS arvostelussa kertoi. Loppukohtauksessa oli pala kurkussa ja silmät kosteana. Oli vaikuttava ilta! Suosittelen kaikille.

"Ei oikein sanat riitä kuvaamaan sitä miten upea kokemus tuo olikaan. Olette tehneet aivan upeaa työtä Sami, Samin iskä, Lauri, Teija, Timo, Samuel ja lukemattomat muut tutut näyttämöllä ja taustavoimissa. Voi kunpa ihmiset ympäri Suomen teitä ymmärtäisivät tulla katsomaan! Pieni miinus inhottavasta vaimostani kun kielsi minulta väliajalla oluen. Mutta oli makkara ja kahvikin hyvää."

Kiitokset eilisestä suurenmoisesta Täällä Pojantähden alla -esityksestä. Teki katsojan sanattomaksi.

 

Kaikki onnistuivat loistavasti! Kylmät väreet hiipivät iholle, kun Laurilan perhe häädettiin, lapset tärisivät ja olivat niin peloissaan, että täytyi muistuttaa itseään, ettei nyt olekaan ihan tosi kyseessä. Isä oli yhtä uhmakas kuin Veikko Sinisalo samassa roolissa aikanaan ja erinomainen oli äitikin. Ja kuinka saikaan Aune naamansa sellaiselle mutrulle, huh! Akseli ei näytellyt vaan hän oli Akseli. Täysi kymppi koko porukalle! Ja se pikkainen poika, joka lopussa aloitti laulun. Taisin nähdä tulevaisuuden Jari Sillanpään!

Oli upea ja koskettava näytelmä, olimme ensi-illassa. Voin suositella lämpimästi!

Oli kyl niimpal hyvä teatteriesitys. Suosittelen erittäin lämpimästi!!

 

Kävin eilen katsomassa Paimion kesäteatterista Täällä pohjantähden alla. Täytyy sanoa että ei raha mennyt hukkaan. Yks ihanista näyttelijöista oli Linda Johansson, ja sinä olit kyllä niin hyvä että mieltä lämmitti vielä illalla nukkumaan mennessänikin!

Kiitos loistavasta teatteri-esityksestä. Hyvä, että joskus on asia-antiakin, eikä aina jotain hupijuttuja!

Voimakas esitys!

Vaikuttava kokonaisuus ja onnistunut esitys!

Hieno näytös.... toisen kerran tulossa katsomaan anopin kaa..... Roni Mäkinen loistava laulussaan!

Taas on hyvä syy tulla viettämään upeaa kesäiltaa Paimioon! Mukaansa tempaava, koskettava, vaikuttava. Turun Sanomien arvostelija tykkäsi, niin minäkin!

Kiitos. Tippa silmässä ja pala kurkussa. Koskettavaa, kaunista. Suosittelen kaikille -
historian tapahtumat eivät ole kaukana ja antavat kuvakulmaa nykyisyydelle.
Rohkea poika kun aloitti laulun yksin:)

Kerrassaan hyvä esitys. Vankileirin tytöllä aivan mahtava ääni, kyynel tuli ihan väkisin silmään. Ja olipa loppulaulun aloittajakin aivan ihana pikkupoika.

Esityksen roolihenkilöt ovat kuin ammattilaisia, eli näytelmän ohjaajalla Eija-Irmeli Lahdella täytyy olla uskomaton taito loihtia heistä esiin nuo suoritukset. Näyttämöllä visuaalisesti tapahtuu esteettisellä nautinnolla näyttelijöiden liikkuminen ottaen tilan haltuun tarinan sisällön kanssa. Alkuperäisen kirjan sisällön tiivistäminen kolmeen tuntiin tuntuu kristallisoituneelta. Samalla esitelmässä tulee esiin elämän kulku tiivistyneesti, jossa tapahtumat vain tapahtuvat. Voimme pohtia siten omassa elämässä, miksi tapahtuu näin tai noin.

Kiitos todella laadukkaasta ja koskettavasta näytöksestä!

Tulipa katsottua - huikean hyvä!

Olen liikuttunut näkemästäni. Kyllä kosketti! Hienoa työtä, suosittelen!

Oi Kiitos!! Olipa ihanan koskettava ja tunteellinen esitys. Hienosti tulkittu Väinö Linnaa. Teihin voi aina luottaa ! Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli orkesteri Outi Ollilan johdolla!

Paras kesäteatteriesitys, minkä olen ikinä nähnyt. Huippunäyttelijät, varsinkin Akseli ja Elina. Kyllä tuli 66-vuotiaalla miehelläkin tippa linssiin näytelmän lopussa. Uskomatonta!

Voin kyll suositella tätä kesäteatteri näytöstä , harraste näyttelijöiden osalta hiton hyvä suoritus - ja itse tykkäsin istua TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA !!..

Kiitos eilisillan esityksestä. Mukana oli monia hienoja kohtauksia ja roolisuorituksia.

Olin tänään 10.7. katsomossa, ja haluan välittää kiitokseni kaikille näyttelijöille, ohjaajalle ja muille toiminnassa mukana olleille.

Erinomainen ohjaus ja loistavat roolisuoritukset antoivat katsojalle vahvan elämyksen.

Kiitos eilisestä, kannatti tulla! Loppukohtaus oli todella koskettava!

Ylitti kaikki odotukset. Kiitos kaikille kesäteatterilaisille!

Kiitos illan esityksestä! Olette kyllä taitavia! Vaikuttava oli myös kokonaisuus ja vieläkin pala kurkussa…

Todella vaikuttava esitys. Kiitos! Kiitos loistavasta esityksestä, Koko näyttelijäkaarti on niin hienosti sitoutunut (myös vanhemmat) hommaansa. Nuorin poikakin oli esityksessä täysin rinnoin mukana.

Finlandia repi sydämmestä !!

Olimme eilen Paimion kesäteatterissa katsomassa Täällä pohjantähden alla. Paimion kesäteatteri ei pettänyt tälläkään kertaa. On kyllä uskomatonta, kuinka hienoja produktioita siellä tehdään, vaikka kaikki näyttelijät ovat amatöörejä. Lavalla näkee vanhoja, tuttuja naamoja kera uusien ja nuorten kykyjen. Eräs perhekunta vaikuttaa teatterin lavalla nyt kolmannen sukupolven voimalla. Kiitos, Paimion kesäteatteri.

Aivan upea, vaikuttava ja taitava esitys, joka vei mukanaan ja sai kunnon sunnuntai-itkut aikaan. Mieletöntä!

Aivan mahtava ja liikuttava esitys.Kiitos!

Kerrassaan loistavaa kesäteatteria, suuret kiitokset koko näyttelijä kaartille sekä kaikille produktiossa muuten mukana olleille tästä hienosta klassikosta. Harvoin lähden teatterista kyynel silmäkulmassa - tänään kävi niin. Ja pakko oli lopussa myös nousta seisoaltaan taputtamaan, niin oli vaikuttavaa!

Kiitos, liikuttava, voimakas esitys.

Olin eilen katsomassa kesäteatteriesityksenne ja täytyy sanoa, että oli aivan huikea suoritus! Kyyneleitä ja naurua, kaunista laulua! Kiitos mahtavasta kokemuksesta!

Hui, kuinka se oli hieno ja koskettava tuo teidän esitys! Kiitos!

Kiitos!!! Hyvä Paimion kesäteatteri taas onnistuitte

U p e a esitys K i i t o s

Kiitoksia koko teatteriporukalle Mahtavasta esityksestä!

Upea ja koskettava esitys tuo Täällä Pohjantähden alla. Herkistyin kyyneliin kaks tai kuus kertaa..

En yhtään ihmettele, että näytelmää on kehuttu.
Ketään unohtamatta, mieleeni jäi erityisesti Ville Kotamäen rooli Akseli Koskelana. Miten hyvin hän sopikaan osaansa ja miten hienosti hän suoriutui vaativasta tehtävästä!
Liikutuin eniten kohtauksessa, missä Akseli palaa vankileiriltä kotiin.

Vaikuttava esitys, kiitos ohjaajalle ja näyttelijöille. Kyllä kannatti taas tulla Paimion kesäteatteriin.

erinomase iso kiitos kaikille, jokka tän teitte - oli hieno ilta! tänäänki!

Iso KIITOS ! oli niin mahtava näytelmä taas kerran ja liikuttavakin välillä ..kiitokset vielä kertaalleen ..koko ahkeralle näytelmän poppoolle ja keittiön ym väelle, kun teitte kaikesta niin täydellisen , jo portilta lähtien

Kehut alkaa parkkipaikasta, auto lähes kannetaan parkkiruutuun, pääsylippua revittäessä toivotetaan sydämellisesti tervetulleeksi, tarjoilut erinomaisia ja palvelut pelaavat täydellisesti iloisten ja ystävällisten ihmisten välityksellä. Ja sitten näyttämön puolelle. Katsomossa on hyvä istua, ei tarvitse olla ahtimuksessa niinkun melkein kaikissa muissa paikoissa joissa yritetään teatteria tehdä. Aurinko ei paista päin katsojien kasvoja joka on iso plussa. Ja sit estraadille. KUIN TE VOITTE OLLA NIIN YLIVOIMAISEN TAITAVIA. Paimiossa on aina ollut loistavia esityksiä. Jopa ammattiteatterit menevät monesti selälleen teidän edessänne. On ilo todeta , että nuorta väkeä on niinpaljon ilmestynyt esiintyjäjoukkoon.

Kiitokset Paimioon! Nautinnollinen teatteri-ilta hyvän ystävän kera kesäillan pehmeässä sylissä.

Esityksen jälkeen oli hauska katsella kuvia kesäteatterin albumista, näytelmän työstämisen eri vaiheista.
Kyllä teatterikärpänen pitää liikkeellä aikamoisia joukkoja, jotka ilta illan jälkeen jaksavat viihdyttää meitä muita. Paimiossa tehdään jo tunnetusti hyvää näyttelijäntyötä, ja nytkin sitä nähtiin. Iso joukko kokonaisuudessaan teki tästä koskettavasta esityksestä katsomisen arvoisen, joukosta löytyi muutamia todella hyviä osasuorituksia.
Pääroolin tekevä Ville Kotamäki tekee vahvaa roolityötä itsepäisenä Akselina. Myös kirkkoherra Salpakaria ja hänen rouvaansa näytelleet Pauliina Kotamäki ja Jari Hytönen ovat niin uskottavia näyttämöllä, että kelpaisivat vaikka elokuvaan.
Valitettavasti elokuvaversio on minulle kuitenkin jo liian tuttu, enkä päässyt jostain syystä siitä kokonaan irti. Se häiritsi mielessäni taka-alalla.
Hyvä maku esityksestä kuitenkin jäi, vaikka aihe onkin koskettava ja rankka. Jäin kaipaamaan näyttelijäntyön avulla tehtäviä pieniä iloisia kohtia, jotka ehkä hieman olisivat keventäneet kokonaisuutta.

 

 

ROOLEISSA:

 

Jussi Koskela, pappilan torppari Veikko Entonen

Alma, hänen vaimonsa Sari Koskela

Akseli, edellisten vanhin poika Ville Kotamäki

Akseli pienenä Roni Mäkinen

Elina, hänen vaimonsa Merita Seppälä / Roosa Simolin

Vilho Benjamin Lehto

Eero Kristian Lehto

Voitto Vilho Kotamäki / Elmo Seppälä

Otto Kivivuori kartanon torppari Timo Roos

Anna, hänen vaimonsa Riitta Rantanen

Aleksi, Akselin veli Ville Kuosmanen

Akusti, Akselin veli Vertti Silver

Vanha rovasti Raimo Falck

Aadolf Halme, räätäli Jouko Olander

Anton Laurila, Töyryn torppari Marko Pekkarinen

Alina, hänen vaimonsa Maritta Hytönen / Pirkko Kolehmainen

heidän lapsensa Samuel Mukari, Martta Entonen ja Leo Pekkarinen

Preeti, kartanon päiväläinen Jarmo ”Ruuben” Toivonen

Aune Linda Johansson

Lauri Salpakari, kirkkoherra, myöh. rovasti Jari Hytönen

Ellen, hänen vaimonsa Piia Koriseva / Pauliina Kotamäki

Ilmari, heidän poikansa Aarne Kallinen

pappilan piikoja Elli-Noora Varho, Martta Entonen

Töyry, talollinen Reijo Ikala

Töyryn emäntä Kaarina Tammi

Nimismies Hannu Riipinen

Reportteri Aarne Kallinen

Elias Lauri Roos

Lauri Sami Olander

Santeri Ora Laaksonen

Paroni Raimo Falck

1.mies Hannu Riipinen

2.mies Raimo Falck

kuulustelija Hannu Riipinen

lähetti Lassi Turve

suojeluskuntalaisia Tomas Armanto, Pauli Nurmi

poika Hennalassa Samuel Mukari

tyttö Hennalassa Vilma Koskela

vanha nainen Hennalassa Kaarina Tammi

eukko Sari Aalto

piikoja Miia Mäkinen, Matilda Renko, Tuuli Hyvönen

renki Miikka Mäntylä

 

"Täällä pohjantähden alla" -näytelmän facebook-sivuille tästä.

Katso kuvia harjoituksista täältä.

Paimion kesäteatterin Flashmob-esitys kauppakeskus Skanssissa 30.5.2014. Katso täältä.


Kuva aukeaa suurempana klikkaamalla kuvaa. Kuvat on ottanut Marika Mulari.

 

Suuriresoluutioiset lehdistökuvat täältä.